Obiloviny, pečivo, brambory
22. 10. 2006
Tabulky hodnot potravin
OBILOVINY, PEČIVO, BRAMBORY | |||||
druh | Energie (Kj) | Bílkoviny (g) | Tuky (g) | Sacharidy (g) | Vláknina (g) |
mouka pšničná | 1410 | 10 | 1 | 71 | 4 |
rýže | 1460 | 7 | 2,2 | 74 | 2,2 |
uvařená rýže | 440 | 2 | 0,2 | 24 | 0,2 |
těstoviny | 1500 | 12 | 1,8 | 72 | 3,4 |
uvařené těstoviny | 660 | 5 | 0,8 | 32 | 1,5 |
ovesné vločky | 1620 | 10 | 6 | 72 | 7 |
chléb šumava | 1020 | 8 | 1,3 | 50,2 | 4 |
tmavý chléb (žitný) | 1050 | 5,9 | 1,4 | 54 | 5,5 |
bageta | 1060 | 7,8 | 1,4 | 51 | 3 |
rohlík | 1210 | 9,5 | 3,6 | 56 | 2 |
toustový chléb | 1120 | 9 | 3 | 55 | X |
knackebrot | 1400 | 10 | 5,1 | 61 | 14 |
křehký chléb | 1380 | 8,5 | 1,7 | 64 | 7 |
brambory | 300 | 2 | 0,1 | 15 | 2 |
smažené hranolky | 1200 | 4,2 | 14 | 3,5 | X |