teplá, horká či studená jídla?
Horká jídla
Maso, řepa, káva a červené víno jsou na hubnutí skvělé. Posilují také srdce a tenké střevo.
Horká a teplá jídla
Kdo chce zhubnout více kil a rychleji, měl by preferovat tyto jídla. Neznamená to ale, že od rána do večere bude konzumovat jen tyto. Snádaně a svačiny studené, oběd a večeře teplé.
Př: studené jídlo: Salátek Juicy
1 porce
50 g listového salátu, 2 hrušky nakrájené na měsíčky ( konzerva) a 25 g plísnového sýra.
Na dresink poduste na 1 lžičce olivového oleje cibulku nasekanou najemno. Přidejte 1 lžičku brusinek, 3 lžíce vývaru a poduste. Dochu'tte pepřem. Dresinkem přelejte salát, který ještě ozdobte brusinkami. a oříšky.
teplé jídlo: Jehněčí na grilu
1 porce
oloupejte 200 g brambor a nakrájete je na kostky a opečte je 15 minut na olivovým oleji. Okořentě dle chuti. Mazitím oloupejte a nakrájejte papriku a cuketu. 3 jehnečí kotlety opékejte asi 3 min. na pánvi, přidejte griloväcí koření. Přidejte zeleninu a poduste. Okořeňte a podávejte s bramborami.
Mírně teplá jídla
Pro mírnější hubnutí, kdy potřebujte shodit jen 1-3 kg. Vhodně jsou tyto potraviny: jablka, kiwi, bylinky, obiloviny, oříšky, tuňák a krevetky. Podporují činnost jater a žlučníku.
Neutrální jídla
Kukuřice, brambory, paprika, tyto potraviny udržují tělo v rovnováze. Udržují linii. Působí na slezinu a žaludek.
Spíše chladná jídla
Mušle, řasy a herinky vás sice osvěží, ale také se po nich přibírá na váze. Ovlivňují měchíř a ledviny.
Studená jídla
Kořenová zelenina, česnek, rýže. Zabraňují snižování hmotnosti. Ovluvńují plíce a tlusté střevo.