Treska
6. 2. 2007
Treska na česneku a rajčatech
Potřebné suroviny:
400g tresčího filé (1 balíček),
2 lžíce citronové šťávy,
4 stroužky česneku,
1 středně velkou cibuli,
2 lžíce olivového oleje,
350 g oloupaných pevnějších rajčat, nakrájených na kostičky (pro lepší loupání, jemně slupku rajčat nakrojte a přelejte vroucí vodou),
3 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka a bazalka),
sůl, trochu cukru
Postup:
Filé pokapejte citronem a nechte 15 minut odležet. Mezitím nechte na oleji podusit česnek a cibuli nakrájené na jemné kostičky. Přidejte rajčata a bylinky. Ochuťte solí a cukrem. Filé vložte do zapékací mísy a zalijte připravenou omáčkou. Připravujte v předehřáté troubě asi 25-30 minut. Jako přílohu mužete zvolit salát z listové zeleniny a brambory vařené bez slupky (nemaštěné).
Počet porcí: 4
Energie: 750KJ / 1 porce
Autor receptu: red
Potřebné suroviny:
400g tresčího filé (1 balíček),
2 lžíce citronové šťávy,
4 stroužky česneku,
1 středně velkou cibuli,
2 lžíce olivového oleje,
350 g oloupaných pevnějších rajčat, nakrájených na kostičky (pro lepší loupání, jemně slupku rajčat nakrojte a přelejte vroucí vodou),
3 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka a bazalka),
sůl, trochu cukru
Postup:
Filé pokapejte citronem a nechte 15 minut odležet. Mezitím nechte na oleji podusit česnek a cibuli nakrájené na jemné kostičky. Přidejte rajčata a bylinky. Ochuťte solí a cukrem. Filé vložte do zapékací mísy a zalijte připravenou omáčkou. Připravujte v předehřáté troubě asi 25-30 minut. Jako přílohu mužete zvolit salát z listové zeleniny a brambory vařené bez slupky (nemaštěné).
Počet porcí: 4
Energie: 750KJ / 1 porce
Autor receptu: red