Tvarohový koláč
4. 2. 2007
Tvarohový koláč
Potřebné suroviny:
hladká mouka 200 g – 2960 kJ
nízkotučné mléko 100 ml – 160 kJ
droždí 20 g – 80 kJ
vejce 1 ks – 340 kJ
cukr 15 g – 250 kJ
sůl
Náplň:
jemný tvaroh 400 g – 1600 kJ
netučné mléko 150 ml – 240 kJ
žloutek 2 ks – 770 kJ
solamyl 20 g – 270 kJ
nekalorické sladidlo
máslo 15 g – 470 kJ
Postup:
Z mouky, kvásku, vejce a špetky soli vypracujeme těsto a necháme kynout. Tvaroh, mléko a žloutky vymícháme v krém, osladíme. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, vyválíme plát a pomocí válečku přeneseme těsto na předem mírně potřený pekáč. Povrch těsta potřeme tvarohovou náplní a v troubě do zlatova upečeme. Hotové rozkrájíme na 10 porcí. B 31 %, T 20 %, S 49 %
Počet porcí: 10
Energie: 720KJ / 1 porce
Sacharidy: 21g / 1 porce
Tuky: 4g / 1 porce
Bílkoviny: 13g / 1 porce
Autor receptu: im
Potřebné suroviny:
hladká mouka 200 g – 2960 kJ
nízkotučné mléko 100 ml – 160 kJ
droždí 20 g – 80 kJ
vejce 1 ks – 340 kJ
cukr 15 g – 250 kJ
sůl
Náplň:
jemný tvaroh 400 g – 1600 kJ
netučné mléko 150 ml – 240 kJ
žloutek 2 ks – 770 kJ
solamyl 20 g – 270 kJ
nekalorické sladidlo
máslo 15 g – 470 kJ
Postup:
Z mouky, kvásku, vejce a špetky soli vypracujeme těsto a necháme kynout. Tvaroh, mléko a žloutky vymícháme v krém, osladíme. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, vyválíme plát a pomocí válečku přeneseme těsto na předem mírně potřený pekáč. Povrch těsta potřeme tvarohovou náplní a v troubě do zlatova upečeme. Hotové rozkrájíme na 10 porcí. B 31 %, T 20 %, S 49 %
Počet porcí: 10
Energie: 720KJ / 1 porce
Sacharidy: 21g / 1 porce
Tuky: 4g / 1 porce
Bílkoviny: 13g / 1 porce
Autor receptu: im