Zelenina s jogurtíkem
6. 2. 2007
Zeleninová mísa s jogurtovým dipem
Potřebné suroviny:
200g mrkve,
300 g salátové okurky,
100 g zelené papriky,
100 g žluté papriky,
100 g ředkviček,
100 g koktejlových rajčátek nebo 1 větší rajče,
4 listy salátu na ozdobu,
3 kelímky (450 g) nízkotučného bílého jogurtu,
3 prolisované stroužky česneku,
několik kapek citronové šťávy,
bylinkovou sůl nebo jen sůl+ salátové bylinky sušené nebo sekané čerstvé (např. pažitka, petrželka, kopr),
trochu mletého černého pepře
Postup:
Zeleninu očistěte. Mrkev, okurku a papriky nakrájejte na středně tlusté proužky. Ředkvičky rozpulte a pokud nemáte koktejlová rajčátka, nakrájejte rajče na osminky. Listy salátu natrhejte na menší kousky a spolu s ostatní zeleninou ozdobně rozložte na talíře. Z posledních pěti surovin si připravte dip a rozdělte ke každému talíři do mističek. Zeleninu namáčejte v připravením dipu.
Počet porcí: 4
Energie: 550KJ / 1 porce
Autor receptu: red
Potřebné suroviny:
200g mrkve,
300 g salátové okurky,
100 g zelené papriky,
100 g žluté papriky,
100 g ředkviček,
100 g koktejlových rajčátek nebo 1 větší rajče,
4 listy salátu na ozdobu,
3 kelímky (450 g) nízkotučného bílého jogurtu,
3 prolisované stroužky česneku,
několik kapek citronové šťávy,
bylinkovou sůl nebo jen sůl+ salátové bylinky sušené nebo sekané čerstvé (např. pažitka, petrželka, kopr),
trochu mletého černého pepře
Postup:
Zeleninu očistěte. Mrkev, okurku a papriky nakrájejte na středně tlusté proužky. Ředkvičky rozpulte a pokud nemáte koktejlová rajčátka, nakrájejte rajče na osminky. Listy salátu natrhejte na menší kousky a spolu s ostatní zeleninou ozdobně rozložte na talíře. Z posledních pěti surovin si připravte dip a rozdělte ke každému talíři do mističek. Zeleninu namáčejte v připravením dipu.
Počet porcí: 4
Energie: 550KJ / 1 porce
Autor receptu: red