Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Olivové rizoto se sušenými rajčaty a šalvějí  :: 4 porce, 1970 kJ, cholesterol 14 mg, obtížnost *

 

Ingredience:

  • 1 středně velká cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 3 lžíce panenského olivového oleje

  • 350 g rýže (určené na přípravu rizota)

  • 200 ml bílého vína

  • 800 ml zeleninového vývaru

  • 100 g černých oliv

  • 100 g sušených rajčat naložených v oleji, okapaných

  • 10 lístků šalvěje

  • 80 g strouhaného parmazánu

  • sůl, černý pepř

Cibuli a česnek oloupeme, najemno nasekáme a opečeme v olivovém oleji dozlatova. Přidáme rýži a krátce orestujeme. Podlijeme bílým vínem a za stálého míchání necháme víno zcela vsáknout do rýže. Poté postupně přidáváme zeleninový vývar. Rizoto necháme odkryté dovařit na středním ohni, příležitostně jej zamícháme. Mezitím vypeckujeme olivy, sušená rajčata a šalvějové lístky nadrobno nakrájíme a před koncem varu přidáme do rizota. Hotové rizoto odstavíme a dochutíme solí a pepřem. Strouhaný sýr podáváme zvlášť. Pokrm doplníme zeleným nebo míchaným salátem.