DIETA S NÍZKÝM OBSAHEM TUKU
DIETA S NÍZKÝM OBSAHEM TUKU
U tohoto stylu stravování je dovoleno jíst téměř všechno, jen tuky jsou zapovězeny. Základem této diety, v zahraničí nazývané „Low-Fat“, jsou potraviny s minimálním obsahem tuku. Protože však organismus alespoň malé množství tuku potřebuje, vždyť některé vitaminy se rozpouštějí právě jen v tucích, doporučují se pouze jen nenasycené mastné kyseliny. Je nutné se vyhýbat živočišným i skrytým tukům. Vhodná je proto netučná drůbež pochopitelně bez kůže, občas lze zařadit i hovězí libové maso, doporučují se také netučné mléčné výrobky, především tvaroh a hlavně hodně ovoce a zeleniny.
VÝHODY: Široký výběr potravin vám umožní sestavit si pestrý jídelníček, takže nemusíte mít obavy ze stereotypní stravy.
NEVÝHODY: Zpočátku může být složitější a náročnější hlídat množství tuku v konkrétních potravinách, ale při troše cviku se na to dá dobře zvyknout.
PRO KOHO JE DIETA VHODNÁ: Pro každého, kdo se chce zbavit přebytečných kilogramů.