To opravdu ANO!
18. 1. 2007
Sója – přestaňte nad ní už konečně ohrnovat nos a dopřejte si ji minimálně jednou týdně. Když ji upravíte jako čínu (samozřejmě ne s notnou dávkou solamylu), nepoznáte, že vlastně nejíte ani kuřecí. Sója poskytuje kostem vápník, chrání před zlomeninami a působí dokonce proti nádorovým bujením.
Špenát – neříkejte, že vám není po chuti, s česnekem je velmi zdravý a když na jaře posbíráte kopřivy, budete zdravá jako řípa. Ovlivňuje především tvorbu trávících šťáv.
Fazole – obsahují důležité vitamíny (A, B, C, bílkoviny), které jsou pro tělo velmi důležité.
Brokolice – to, že je nesmírně zdravá, je už dávno provařené! My vám to stejně připomeneme. Působí zejména proti rakovině střev a konečníku.
Dýňová semínka – najdete v nich množství vitamínů A a B, ale také dostatek nenasycených mastných kyselin a olejů.
Rajčata – na ně také při sestavování jídelníčku rozhodně myslete. Jsou plná karotenoidů (jedná se o látky snižující riziko srdečních chorob). Patří mezi významné antioxidanty, které zamezují stárnutí.
Krůtí maso – jen na zelenině určitě nebudete. Dodá tělu živiny, které se nacházejí pouze v mase a netloustne se po nich.
Tuňák – je zdrojem vitamínů a minerálů, které zpevňují cévy.
Autor: Eliška Večerková